En ny termin har dragit igång och förhoppningsvis har ni precis som vi haft en skön om än annorlunda sommar. Vi befinner oss i minst sagt utmanande tider; många nyheter är tråkiga men det finns också många positiva som t ex att djur och natur mår bättre av mindre mänsklig påverkan. Hanterar vi kriserna rätt så kan vi tillsammans gå mot en mer hållbar värld.

Det finns en del som väntar på att allt ska bli som vanligt igen. Medan andra ser möjligheter, ställer om och formar en ny väg framåt. För oss som arbetar med förändring utifrån digitaliseringens möjligheter är detta på många sätt en dynamisk tid. Grunden för vår verksamhet är att hjälpa människor och företag att utvecklas hållbart utifrån digitaliseringens möjligheter, vilket vi är alla är minst sagt mitt uppe i.

Det senaste halvåret har nya kundperspektiv och beteenden vuxit fram. Det påverkar företagens leverans av värde till såväl kunder som medarbetare. Den digitala transformation har tagit ett rejält skutt framåt och just nu ser vi två centrala utmaningar som är viktiga att hantera samtidigt.

Här och nu: Få igång ditt team och din dagliga verksamhet utifrån nya förutsättningar. Att kunna jobba optimalt tillsammans utan de dagliga fysiska mötena, workshopar och socialt utbyte på kontoret. De företag som är framgångsrika har antingen varit framsynta vad gäller digitaliseringens påverkan och är redo. Andra råkar ha tur och ligger rätt i tiden utifrån förändrade behov (trädgård, cykel, bygg, djuraffärer etc). För alla andra gäller det att snabbt förstå och agera efter nya förutsättningar. Det är såklart utmanande på många sätt men att vänta på att allt ska bli normalt igen är troligtvis ingen god idé.

Nära framtid: Ompröva företagets målbild, eller kanske framförallt ompröva hur ni tillsammans ska nå målbilden. Det är nödvändigt att utforska vad den förändring som nu sker betyder för varumärket och verksamheten på längre sikt. Behöver affärsmodellen förändras, krävs det nya/andra partnerskap, behöver ni ett nytt sätt att samarbeta och en ny infrastruktur? Vi pratar inte om en ny statisk 5-årsplan utan ett nytt förhållningssätt som ger utrymme för flexibilitet och kreativitet. En plan som är följsam utifrån omvärldens och kundernas förändringar.

De allra flesta är mitt uppe i Nr 1 dvs Här och nu men glöm inte att löpande dra lärdom och justera samt att skapa tid för att ompröva hur nå målbilden. Ur varje kris föds något nytt fruktbart bara vi tar oss tid att se möjligheterna och agera på dem. Eller för att citera Agnes Wold “Visste ni att det kinesiska tecknet för möjlighet också tecknet för kris?”

*Max Frisch